Mercuri Urval

Sales Manager Export - Ospel

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-10-2016 Functiecategorie Commercieel - Business Developm...
Standplaats Ospel Niveau Management
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Prima arbeidsvoorwaarden
Wij zoeken een down-to-earth verkoopleider die het maximale uit het internationale salesteam kan halen bij producent van meststoffen en potgronden.

Sales Manager Export
ambitieuze teamplayer die groei weet te stimuleren op weg naar marktleiderschap


In deze functie ben je resultaatverantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de exportmarkten, zowel binnen als buiten Europa. Samen met je collega Sales Manager Noordwest-Europa en de directie vertaal je de strategie naar landspecifieke verkoopplannen en -doelstellingen. Je motiveert, coacht en leidt een team van vier International Accountmanagers en één Medewerker Binnendienst. Met dit team zorg je ervoor dat bestaande business wordt uitgebouwd en dat nieuwe verkoopkanalen en accounts worden aangeboord. Vanuit een helicopterview fungeer je als sparringpartner en coördineer en stimuleer je salesactiviteiten in de verschillende regio’s. Je rapporteert direct aan de Directeur.

Plagron zoekt
een down-to-earth verkoopleider die met de juiste people- en salesmanagementvaardigheden het maximale uit het diverse en internationale team kan halen en new business aanjaagt. Jouw profiel:
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding in een commerciële richting.
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels; beheersing van een derde vreemde taal is een pre.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met internationale sales, waarvan minimaal 3 jaar in een managementpositie.
  • Track record in het realiseren van groei in een internationale FMCG-omgeving samen met een klein salesteam.
  • Bekend met zowel directe als indirecte verkoopkanalen (groothandel, distributeurs) in meerdere landen en een volwaardige gesprekspartner voor key accounts.
  • In staat om (cijfermatige) analyses, verkoopprognoses, budgetten en prijsstrategie te maken.
  • Bereid regelmatig internationaal te reizen (ca. 50 dagen per jaar) en woonachtig op bereisbare afstand van Ospel (Weert).

Plagron biedt een internationale salesmanagement rol in een avontuurlijke markt met veel potentieel, waarin je kunt meespelen in de top. De Sales Manager Export maakt in de toekomst deel uit van het nog op te richten MT. Je krijgt ruimte om bij te dragen aan de professionalisering van het sterk groeiende familiebedrijf. De organisatie is financieel gezond, ambitieus en bereid te investeren. De bedrijfscultuur is no-nonsense en informeel met korte communicatielijnen. Het team bestaat uit betrokken medewerkers en er heerst een goede onderlinge werksfeer. Prima arbeidsvoorwaarden incl. een auto van de zaak.

Plagron is een handelsnaam van het familiebedrijf Bertels B.V. in Ospel. Bertels is opgericht in 1992 als kleine wormenkwekerij en is uitgegroeid tot toonaangevende producent en leverancier van meststoffen, potgronden en bloeistimulatoren met ca. 60 medewerkers. De producten worden verkocht aan de detail- en groothandel in Europa en sinds 2014 ook daarbuiten. De sterke (internationale) groei van de organisatie is mede mogelijk gemaakt door te investeren in marketing en R&D-faciliteiten. Plagron onderscheidt zich in de markt vanwege de flexibiliteit, de servicegerichtheid en de kwalitatief hoogwaardige producten. Om internationale expansie verder uit te bouwen is Plagron op zoek naar een Sales Manager Export

Wil jij bijdragen aan de internationale groei en bloei van dit familiebedrijf?
Solliciteer dan met motivatiebrief en cv via de 'Solliciteer' button. De vacature staat vermeld onder ref.nr. 3252 of onder de zoekterm ‘Plagron’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Birgit Goumans, consultant van Mercuri Urval, tel. 040 - 266 98 00. Zie ook www.plagron.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Business Development
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Limburg
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Weert, Export manager, Commercieel manager export.

Contactgegevens

Contactpersoon Birgit Goumans
Telefoon 040 - 266 98 00

Vestigingsplaats

Solliciteer