AFC Ajax

Partnership Manager - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 14-05-2018 Functiecategorie Marketing
Standplaats Amsterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris marktconform
Partnership Manager

realiseert partnerships en strategische allianties

Verantwoordelijk voor transitie sponsorship naar partnership Ajax. Goed bekend met sponsorwereld. Signaleert marktontwikkelingen, identificeert nieuwe commerciële kansen, partnershipmogelijkheden en verdienmodellen. Strategisch en conceptueel sterk.

Locatie
Johan Cruijff Arena - Amsterdam

Organisatie
AFC Ajax

Referentienummer
4386

De functie

In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor de transitie van sponsorship naar partnership. Je kent de sponsorwereld goed. Signaleert marktontwikkelingen, identificeert nieuwe commerciële kansen, partnershipmogelijkheden en verdienmodellen. Je houdt rekening met de impact van veranderingen op het gebied van data, privacy, storytelling, social media en maatschappelijke betrokkenheid. Je stelt een strategisch plan op en ontwikkelt innovatieve business cases. Je voert complexe onderhandelingen en denkt hierbij aan alle doelgroepen en stakeholders. Daarnaast geef je op inspirerende wijze leiding aan een team van zes ambitieuze medewerkers en ben je lid van het Commercieel MT. Je rapporteert aan de Commercieel Directeur.

Wij vragen een ervaren Sponsor of Partnership Manager met een heldere visie op de ontwikkelingen en trends in sponsoring en partnershipmarketing. Je begrijpt het speelveld rondom de sportindustrie en de functie in het medialandschap. Je hebt een relevant netwerk binnen en buiten het bedrijfsleven. Je zoekt nieuwe businesspartners, komt met nieuwe partnership concepten en sluit de deals. Je weet elke dag op het hoogste niveau het beste uit jezelf en uit Ajax te halen. Natuurlijk heb je affiniteit met voetbal in het algemeen en met Ajax in het bijzonder. Jouw profiel:
  • Academisch denk- en werkniveau, bijvoorbeeld richting bedrijfskunde, commerciële economie.
  • Minimaal acht jaar werkervaring met sponsor- en partnership vraagstukken bij A-merken, markleiders of in de consultancy.
  • Minimaal vier jaar leidinggevende ervaring.
  • Innovatief, sterk strategisch en conceptueel denker.
  • Financieel inzicht; ervaring met ontwikkelen van verdienmodellen en businesscases.
  • Flexibiliteit met betrekking tot werktijden.
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

Ajax biedt een unieke kans om verder vorm en inhoud te geven aan de ambities en het commerciële succes van Ajax. Een vakinhoudelijke uitdagende baan bij een prachtig beursgenoteerd bedrijf. Je draagt significant bij aan de clubinkomsten. Een sportieve, maatschappelijke, innovatieve en inspirerende werkomgeving. Interessant stakeholder netwerk. Standplaats Johan Cruijff Arena. Je bent aanwezig bij alle thuis en Europese wedstrijden. Ajax biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Reageer via de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra van der Zijpp of Marc V. Sterel (033 - 450 14 00). Kijk ook op www.ajax.nl.

Over de organisatie

AFC Ajax is de meest succesvolle voetbalclub van Nederland en heeft de ambitie om zowel in Nederland als in Europa tot de top van het professionele voetbal te behoren. Daarnaast wil Ajax een leidende rol spelen in de ontwikkelingen rondom het betaalde voetbal, door ook de aan voetbal gerelateerde activiteiten maximaal te benutten. Naar de grote achterban toe streeft Ajax naar een evenwichtig en rechtvaardig beleid en een gevoel van sfeer, comfort en veiligheid in het stadion. Achter deze ambities en deze club staat een organisatie, waar inclusief de spelersgroep ca. 300 mensen werken. Voor de sponsorafdeling zoeken wij een Partnership Manager.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Sport
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Amsterdam, Partnership Manager, marketing manager, business developer, team lead.

Contactgegevens

Contactpersoon Marc Sterel
Telefoon 033-4501400

Vestigingsplaats

Solliciteer