Ferney Group

Manager Inkoop - Heerhugowaard

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 08-08-2018 Functiecategorie Logistiek: Inkoop & Supply Chai...
Standplaats Heerhugowaard Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Goede arbeidsvoorwaarden
Manager Inkoop
sterke persoonlijkheid die vakinhoudelijke deskundigheid koppelt aan verbindend en resultaatgericht leiderschap

Essentie van de functie

De Manager Inkoop versterkt de marktpositie van de Ferney Group, enerzijds in haar rol als inkoopcombinatie ten behoeve van aangesloten leden, anderzijds in haar rol als leverancier van eigen merken.

Verantwoordelijkheden en taken
In overleg met de Algemeen Directeur formuleert u de langere termijn inkoopstrategie van de Ferney Group. Vervolgens wordt u resultaatverantwoordelijk voor de tactische en operationele uitvoering daarvan. Daarbij geeft u direct leiding aan een team van 4 inkopers. Vanuit intensieve samenwerking creëert u een sterke win-win relatie met de aangesloten leden en onderhoudt u persoonlijk de belangrijkste contacten met externe leveranciers. U zorgt voor een “up to date” productassortiment en maakt afspraken over service, leveringscondities en prijzen. Aan de hand van data-analyses beoordeelt u voortdurend de resultaten en stuurt u bij waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast richt u zich op de  verdere versterking van de Ferney Group in de rol van leverancier van eigen merken, in nauwe samenwerking met externe toeleveranciers en met de collega’s van de afdelingen logistiek, Sales en Marketing. Als lid van het MT rapporteert u rechtstreeks aan de Algemeen Directeur van de Ferney Group.

Wij zoeken
Een Manager Inkoop met een hbo / academische opleidingsachtergrond, aangevuld met NEVI 1 en 2. Engelse en bij voorkeur ook Duitse taalvaardigheid. Succesvol “track record” in de functie van Manager/Directeur Inkoop, bij voorkeur in een (bouw-gerelateerde) handelsomgeving, inkoopcombinatie of coöperatie. Naast vakinhoudelijke deskundigheid vraagt deze functie een “sterke” persoonlijkheid met natuurlijk leiderschap. Iemand met charisma en overtuigingskracht die in staat is om verschillende mensen en belangen met elkaar aan een gemeenschappelijk doel te verbinden. Oók in staat om op een resultaatgerichte wijze te sturen, te controleren en te corrigeren. U bent bereid om met beperkte frequentie te reizen, zowel in binnen- als buitenland.

De Ferney Group biedt

Een verantwoordelijke en succesbepalende functie binnen een onderneming die volop in beweging is en die haar marktpositie nadrukkelijk wil versterken door verdere professionalisering van haar bedrijfsvoering, vooral op het vlak van inkoop- en merkenmanagement. Dat biedt u de mogelijkheid om in belangrijke mate mede richting te geven aan het succes van de Ferney Group. Uiteraard past bij deze verantwoordelijkheid een marktconforme beloning, zowel primair
als secundair.

Interesse?
Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button. De vacature is te vinden met zoekterm Manager Inkoop of met  ref.nr. 4918. Bel voor meer informatie met Nico van Hertrooij, consultant bij Mercuri Urval, via 040 - 266 98 00.
Zie ook www.ferney.nl. De Ferney Group werkt samen met Mercuri Urval, specialist in Executive Search, Professional Recruitment and Talent Advisory.

Over de Ferney Group
De Ferney Group (45 medewerkers) is in Nederland één van de grootste inkoopverenigingen op het gebied van bouwbeslag, machines, materialen en gereedschappen voor de professionele ijzerwaren vakhandel in de bouwsector. De 47 leden, met 320 vestigingen in Nederland en België, zijn zelfstandige ondernemers. Ferney, met hoofdkantoor in Heerhugowaard, heeft als hoofddoel het rendement van haar leden te verbeteren. Daarnaast heeft Ferney eigen merken die zij nadrukkelijker in de markt wil positioneren.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Logistiek: Inkoop & Supply Chain
Branch(es) Bouw
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Nico van Hertrooij
Telefoon 040-2669800

Vestigingsplaats

Solliciteer