Mercuri Urval

ICT/ Informatie Manager - ’s-Hertogenbosch

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 03-11-2016 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats ’s-Hertogenbosch Niveau Management
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 40 Salaris 95 -100 K all in
De gemeente ’s-Hertogenbosch behoort met haar 150.954 inwoners en 1.378 medewerkers tot de grootste gemeenten van Nederland. De gemeente wil de komende jaren meer met burgers, ondernemers en andere organisaties optrekken om dienstbaar en van betekenis te zijn. Hierbij ontwikkelt de gemeente ook haar eigen ambtelijke organisatie. Werken aan de informatiesamenleving is daarbij een belangrijke opgave. De ICT organisatie krijgt een andere inrichting, zo wordt o.a. ook de nieuwe afdeling ‘Sector Informatiemanagement’ (SIM) voor de sectoren Stadsontwikkeling (SO) en Stadsbeheer (SB) gevormd. Om deze afdeling te leiden en naar een hoger dienstverleningsniveau te tillen, zijn wij op zoek naar een verbindende m/v

ICT/ Informatie Manager
Met focus op een complexe beheersorganisatie én de nieuwe ontwikkelrichting

In deze functie
draag je verantwoordelijkheid voor een effectieve informatievoorziening voor de sectoren Stadsontwikkeling en Stadsbeheer. Je geeft leiding aan de nieuwe afdeling SIM SO - SB op de processen: Functioneel Beheer, Ontwikkeling, Geo Informatie en ICT- projectmanagement (ca. 25 fte’s). Je bent verantwoordelijk voor de uitwerking en uitvoering van het jaarlijkse sector informatieplan. Je speelt adequaat in op de behoeften en ontwikkelingen van de beide sectoren en maakt de vertaalslag naar de ICT infrastructurele voorzieningen. Als bruggenbouwer en visionair vertegenwoordig je de sectoren in het overkoepelende Concern Informatiemanagement overleg. Je bent een gelijkwaardig MT lid van zowel sector Stadsontwikkeling als de sector Stadsbeheer.

Gevraagd wordt een pro actieve manager die het een uitdaging vindt, om de komende 2-3 jaar, in het fysieke domein van een publieke organisatie impact en stapsgewijs verbeteringen aan te brengen op het gebied van informatievoorziening. Hoog abstractie niveau, oplossingsgerichte werkwijze en scherpte op het borgen van de betrouwbaarheid van systemen en complexe applicaties. Jouw profiel:
  • Een afgeronde (WO) opleiding richting Informatica of (Bestuurlijke) informatiekunde, aangevuld met bedrijfskundige en diverse praktijkgerichte managementopleidingen.
  • Ruime ICT en Informatie management ervaring opgedaan in het publieke domein bijvoorbeeld bij een gemeente, provincie of landelijke overheid is een voorwaarde.
  • Coachend, inspirerend en uitdagend in het leiderschap. Ervaring in verander- of interim management, het samenvoegen van ICT teams en het verbeteren van kwaliteiten van (ervaren) medewerkers.
  • Kennis van infra, informatie management, automatisering en bedrijfsprocessen. Bekend met BI, Scrum, Agile, data-security en andere moderne ICT methoden en technieken.

Gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt de kans om je stempel te drukken op de inrichting van een nieuwe afdeling en een stevig fundament te bouwen met betrekking tot de informatievoorziening in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Een functie die cruciaal is om nieuwe ontwikkelingen, zoals de invoering van de omgevingswet 2025, te kunnen absorberen en implementeren. Een vooruitstrevende werkgever die al jaren in de top drie scoort van beste werkgever voor gemeenten met inwoneraantal groter dan 150.000. Prima arbeidsvoorwaarden.

Ben jij betrokken bij je klant, zijn processen en het ICT landschap? Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button Je vindt de vacature met ref.nr. 03244 of trefwoord ‘gemeente ’s-Hertogenbosch’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nico van Hertrooij, Business Unit Manager bij Mercuri Urval, op 040-2669800. Bezoek ook www.’s-hertogenbosch.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Noord-Brabant
Trefwoorden Vacature, Fulltime, Amersfoort, IT manager, Informatie specialist.

Contactgegevens

Contactpersoon Nico van Hertrooij
Telefoon 040-2669800

Vestigingsplaats

Solliciteer