AFC Ajax

CRM Marketeer - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-08-2018 Functiecategorie Marketing
Standplaats Amsterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Prima salaris en aantrekkelijke...
CRM Marketeer Ajax

met (sport)marketing, online retail of e-commerce ervaring


Heb jij een Bachelor en enkele jaren ervaring in (sport)marketing, online retail of e-commerce? Ben je bekend met programma’s als Microsoft Dynamics CRM, Google Analytics, Google Tag Manager? Solliciteer dan op deze functie bij AFC Ajax

De functie
In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van data driven marketing campagnes en een gesegmenteerd fanbeleid. Met een fanbenadering over alle commerciële platforms heen, is jouw doel de marketingdatabase structureel te verrijken en te laten groeien. Je denkt vanuit de business, sponsoren en fans. Je komt te werken bij de innovatieve marketingafdeling van Ajax en werkt intensief samen met de afdelingen ICT, ticketing, media en merchandising en maakt deel uit van een enthousiast en professioneel team. Je rapporteert aan de Senior Database Marketeer.

Jouw werkzaamheden:
 • Initiëren en voorbereiden van geïntegreerde digitale marketing campagnes.
 • Monitoren van de effectiviteit van de campagnes en het eventueel bijsturen.
 • Analyseren van geïntegreerde digitale campagnes en het doen van verbetervoorstellen.
 • Maken van maatwerk database selecties, bepalen van doelgroepen en inzet mediakanalen.
 • Meedenken over de juiste strategie voor database ontwikkeling en het doorvertalen van communicatiestrategie naar technische marketing campagnes.
 • Opstellen rapportages van o.a. behaalde resultaten.

Ben jij een teamplayer, stressbestendig en flexibel en een frisse blik op CRM-marketing? Ben jij bovendien secuur, cijfermatig sterk en fact-based? Voor deze baan zijn wij op zoek naar kandidaten die beschikken over:
 • Bachelor, bijvoorbeeld marketing(intelligence) of bedrijfskunde.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in (sport)marketing, online retail of e-commerce.
 • Ervaring met het vertalen van data naar analyses en marktinformatie.
 • Ervaring met online marketing (bijvoorbeeld Microsoft Dynamics CRM, Google Analytics, Google Tag Manager).
 • Ervaring of affiniteit met CRM systemen, database (list) management.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ajax biedt een unieke kans om mee te werken aan het commerciële succes van de club. Veel contacten met collega's van ICT, ticketing, media en merchandising. Een informele sfeer waar iedere dag anders is, veel afwisseling. Je komt te werken in de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast biedt Ajax een prima salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Reageer via de 'Solliciteer' button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Willy van Middelaar (033 - 450 14 00). Kijk ook op www.ajax.nl.

Over de organisatie
AFC Ajax is de meest succesvolle voetbalclub van Nederland. Ajax heeft de ambitie om zowel in Nederland als in Europa tot de top van het professionele voetbal te behoren. Daarnaast wil Ajax een leidende rol spelen in de ontwikkelingen rondom het betaalde voetbal, door ook de aan voetbal gerelateerde activiteiten maximaal te benutten. Achter deze ambities en deze club staat een organisatie, waar inclusief de spelersgroep, ca. 300 mensen werken. Als grootste club van Nederland gaat Ajax altijd voor het beste. Dit geldt ook voor de online en database marketing. Voor uitbreiding van het CRM-team binnen de marketingafdeling zoeken wij een CRM Marketeer.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Sport
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Willy van Middelaar
Telefoon 033-4501400

Vestigingsplaats

Solliciteer